EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La Mimosa, cap a un consum agroecològic inclusiu

Es tracta d’un projecte impulsat per l’Ajuntament de Granollers amb la participació de Creu Roja i La Magrana Vallesana i finançat en el marc del projecte europeu Interlace

La Saida cada mes omple la nevera amb productes agroecològics, ous i verdures, a més a més de mel, fruits secs i algun capritx saludable per als seus dos fills com magdalenes (sense oli de palma) i suc de poma, que els encanta. Els adquireix a La Magrana Vallesana, l’associació de consumidors i productors de Granollers, de la qual és sòcia, cosa que li permet no només accedir a una alimentació de qualitat, sana, justa i de proximitat, sinó també participar en el grup de consum i en les activitats programades com tallers de cuina o a l’hort del Lledoner.

La de la Saida és una de les sis famílies beneficiàries de La Mimosa, el projecte impulsat per l’Ajuntament de Granollers amb la participació de Creu Roja i La Magrana Vallesana, i finançat en el marc del projecte europeu Interlace. Un programa d’ajuda alimentària que, a través d’una targeta-moneder amb saldo mensual, obre la porta a famílies en situació de vulnerabilitat a formar part del grup de consum agroecològic. Unes famílies que van ser seleccionades pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Granollers, juntament amb Creu Roja Granollers, i que participen en aquest projecte, en fase pilot, des de novembre de 2021 i amb una durada de dos anys.

L’experiència està sent molt positiva, per la qual cosa hi ha voluntat de poder allargar-la, escalar-la i replicar-la en altres zones.

Amb La Mimosa se superen limitacions de molts programes d’ajuda

Gràcies a aquest projecte, les famílies en situació de pobresa econòmica –que sovint les fan dependents d’ajuts per poder accedir a drets bàsics com l’alimentació–, poden beneficiar-se d’uns productes agroecològics dels petits productors i comerços locals, dels quals estarien privats. I és que amb La Mimosa se superen les limitacions de la majoria de programes d’ajuda alimentària que hi ha a Catalunya, que ofereixen majoritàriament aliments processats, procedents de la gran indústria alimentària, i que malgrat la indubtable necessitat d’aquestes iniciatives, no contribueixen a fomentar una alimentació saludable i provoquen una situació d’estigmatització que dificulta l’empoderament, ja que atorguen un paper passiu a les persones beneficiàries.

Projecte guardonat pels Premis Ciutats i Pobles que Alimenten

Amb el repte de millorar els hàbits alimentaris, acostar els productes agroecològics a les famílies beneficiàries i contribuir a crear noves relacions entre col·lectius de persones, el projecte La Mimosa ha estat guardonat amb un dels Premis Ciutats i Pobles que Alimenten. Uns guardons creats pel Consell d’Organitzacions Socials de la Xarxa de municipis per l’Agroecologia i que tenen l’objectiu de visibilitzar bones pràctiques i polítiques per a una alimentació saludable i sostenible arreu de l’Estat espanyol.
El lliurament de la primera edició d’aquests premis s’ha fet el mes d’octubre a Castelló en el marc de la trobada estatal de la Xarxa, que va reunir més d’una vintena de municipis i organitzacions socials. Granollers va participar en aquest espai per posar en comú un full de ruta que garanteixi l’accés als aliments sostenibles i saludables a tota la població i la reducció de l’impacte del nostre sistema alimentari en el canvi climàtic.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 102 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't