Fran López (Aldea, 1983), xef del restaurant Villa Retiro de Xerta (el Baix Ebre), amb una estrella Michelin des de 2009, va ser el protagonista, dijous al vespre, de l’obertura de les tretzenes Jornades de Cuina d’Autor que organitza l’Escola d’Hostaleria d’Osona, a Tona.
Aquest primer sopar –tots estan oberts al públic en general– va aplegar 45 comensals, que van poder degustar plats com pèsols del Maresme, suc de botifarra a la brasa, holandesa, gel de tavelles i tòfona negra; caneló de la cua amb bolets i la seva beixamel i royal de caps amb aire de llima; o carré de garrí ibèric amb pil-pil de ceba, poma i Pedro Ximénez, tot plegat regat amb una selecció de Vins del Llegat.
Aquest any, aquesta iniciativa pedagògica presenta una doble novetat en les dues properes cites. El sopar d’aquest dijous el comandaran alguns exalumnes de l’escola que actualment ja treballen en restaurants de referència, i el del dia 21 servirà per presentar el projecte de final de curs dels alumnes de direcció de cuina.
{{ comment.text }}