El Fòrum Gastronòmic retorna per setena vegada i segon any consecutiu a Girona –en les últimes edicions s’havia alternat amb Barcelona, però enguany el calendari firal de la capital catalana no ho ha fet possible– i la presència osonenca hi tornarà a ser notable. La fira tindrà lloc entre diumenge i dimarts i espera rebre 25.000 visitants.
Destaca, un any més, el protagonisme del xef Nandu Jubany, que hi desplegarà un taller l’últim dia, dimarts. Jordi Coromina, de L’Horta de Tavertet, hi prendrà part com un dels cinc cuiners finalistes al concurs Cuiner 2018. Diumenge escenificaran la final. La històrica Chocovic també hi tindrà un paper clau dins del Fòrum Dolç, amb els tallers que impartiran Rafa Delgado, Miquel Guarro, Raúl Bernal o Josep M. Ribé. Una quinzena de firmes osonenques seran entre els 250 estands que tindrà la fira i el Grup Vilar Riba assumirà, un any més, el programa del Fòrum Empresa.
El Fòrum Gastronòmic, consolidat com un certamen de ressò internacional, va néixer a Vic l’any 1999 de la mà dels osonencs Pep Palau i Jaume von Arend, i a partir del 2005 es va traslladar primer a Girona. Actualment també té seus a Santiago i la Corunya.
Hi prendran part diversos noms propis del món de la gastronomia com Joan i Josep Roca, Rodolfo Guzmán, Esther i Nacho Manzano, Pepe Solla i Xoán Crujeiras, Paco Pérez, Iolanda Bustos o Jordi Cruz, entre molts altres. Aquest any fa una renovada aposta per la sostenibilitat en tots els àmbits i també per la presència femenina. També es reforça la internacionalització, amb un àmplia representació d’empreses procedents d’arreu de l’estat espanyol i d’Europa. Entre els diferents premis i concursos que desplegarà destaca l’elecció del Plat Favorit dels Catalans o del Millor Xuixo del Món, que se celebra en el marc de l’Any del Xuixo 2018.
{{ comment.text }}