EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Josep M. Diéguez carrega amb força contra ICV, la seva antiga formació

Josep M. Diéguez, cap de la sectorial de Cultura d’Esquerra, publicava el 23 de setembre en el seu bloc un contundent post molt crític amb ICV, formació de la qual provenia quan va ingressar a Esquerra. La reacció de Diéguez ve donada per les declaracions de Joan Saura sobre la consulta d’Arenys.

El 9 Nou
27/09/2009

Sota el títol ´´Adéu ICV´´, el text del post de Josep M. Diéguez és el següent:

´´Fa ja 15 anys que no comparteixo camí amb vosaltres, però el sentiment no havia estat mai de rebuig absolut… fins ara. Encara hi tinc amics, entre vosaltres. Alguns, ho seguiran essent tota la vida. Són gent que porten amb orgull el seu historial polític, que passa, per exemple, per fites com la fundació del PSAN. Però són sentiments individuals. A nivell col·lectiu -i ho sento, perquè puntualment m’havia arribat a sentir indirectament orgullós d’alguna de les vostres actituds- només puc parlar, com us deia en començar, de rebuig. Total i absolut. Són un seguit de petites coses, coronades aquests dies per la vostra actitud davant de les consultes ´´estil Arenys´´. Ja ho sé, que ICV, en tant que formació, no és independentista. Com CiU. El que passa és que, quan jo us tractava, teníeu una diferència fonamental amb els convergents: admetíeu totes les posicions. Teníeu, és cert, militants intransigents -com en té tothom- però les tesis oficials del partit eren clares: ser d’esquerres representava respectar la lluita per tots els drets, individuals i col·lectius. Inclòs, no cal dir-ho, el dret a l’autodeterminació. Avui, als ajuntaments, us esforceu a fer-nos creure que el seguiu defensant, aquell dret, i tot seguit voteu en contra de les mocions. Avui, el vostre encara màxim dirigent, en lloc de defensar el dret de les persones a expressar-se democràticament en llibertat, en lloc de facilitar que es pugui debatre democràticament sobre opcions del tot legítimes (com tantes altres que defenseu en el vostre ideari), ens acusa de batasunos, tot fent insinuacions més pròpies del PP. Arriba a dir fins i tot que a Madrid es posen contents, quan tothom sap que el tema Arenys els ha sentat com una puntada allí on tothom sap.

No, ICV. Ja no us puc creure. Ja no us podem creure. Quan algú defensa l’exercici d’un dret per a totes les nacions del món excepte la seva, que s’ho faci mirar. No us estem reclamant només que ens deixeu expressar la nostra voluntat d’independència, el nostre desig de llibertat. Us reclamem que deixeu que tot un país s’expressi. Encara que sigui per dir que no. En això consisteix la democràcia, veritat? Si més no, és el que dèieu abans, quan només us calia parlar… Adéu, ICV. ´´

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't