EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’Eix Transversal registra el rècord de trànsit des que es va obrir el 1997

Tres anys després de desdoblar-lo hi passen una mitjana de 13.056 cotxes i camions cada dia

El 9 Nou
05/03/2016

L’Eix Transversal continua batent rècords. L’any 2015 s’hi va registrar més trànsit que mai en els seus 18 anys d’història: una mitjana de 13.056 vehicles diaris, que representa un 8% més que el 2014. L’increment va ser general en tots els trams i el de Manresa-Vic és el que concentra més volum de trànsit, amb 14.343 vehicles diaris, un miler més que l’any anterior. L’Eix Transversal es va inaugurar l’any 1997 i es va desdoblar el 2013.
Tot i aquest augment del tram Manresa-Vic, si es té en compte només el volum de cotxes, el tram que en va registrar més és el de Vic a Caldes de Malavella (la Selva), amb 10.989 turismes cada dia. A més, aquest tram és per on van circular més vehicles durant els mesos de juliol i agost. Això s’explica perquè aquesta via s’ha convertit en un eix de recorregut de vacances i, sobretot, de connexió amb la costa gironina. Per altra banda, el de Manresa a Vic es consolida com el tram de la C-25 més utilitzat pels camions, amb una mitjana de 3.456 diaris. Si ens fixem en l’Eix en general i en la tipologia dels vehicles, el creixement de trànsit més alt es va registrar entre els turismes lleugers (cotxes), que van passar de 7.831 el 2014 a 8.476 el 2015. Els vehicles pesants (camions) van augmentar menys: es va passar de 2.823 a 3.003.
“Ara hi trobo més cotxes”
Oriol Font, de Santpedor, és usuari de l’Eix perquè estudia a la UVic
Oriol Font fa el tercer curs de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport a la UVic i és de Santpedor. Això provoca que pràcticament a diari faci el tram Manresa-Vic per l’Eix Transversal i assegura que “ara m’hi trobo molts més cotxes que abans”. Segons explica, a la majoria només hi va un viatger. Ell els primers anys de carrera compartia cotxe amb altres companys que també eren de Santpedor o Manresa, “però al llarg dels anys tothom acaba fent horaris diferents i és complicat coincidir”, explica, per això ara fa el trajecte sol. Quan va començar a estudiar l’Eix ja estava desdoblat i això va pesar a l’hora d’escollir la universitat on estudiar: “Abans d’anar a Lleida o a Barcelona tries la universitat que tens a només vint minuts de casa”.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 879 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't